Provningar

Är ni ett företag eller en privatgrupp som vill ha en njutningsfull kväll under en vinprovning samtidigt som ni utvecklas i denna härliga dryckesvärld? Tveka inte att ta kontakt med oss så gör vi en offert för just dig/er! Utbildning Dryck / Vin>>

Är du en livsnjutare? Tycker du om livets goda och vill lära dig mer om goda drycker och mat samtidigt som du får chansen att njuta av dem?
Sedan starten av företaget i februari 2013 så har vi genomfört över 400 provningar med drygt 8000 deltagare!.
Provningarna genomförs oftast i de vackra lokalerna i Palacehuset i Brunnsparken. Se nedan en beskrivning av alla provningar.

2017

Du kan även köpa presentkort för att ge bort för det kommer nya provningstillfällen hela tiden.
Övrigt>>

NYHET!
Whiskyskola

En spännande genomgång av fyra av världens olika whisk(e)ysorter. Man lär sig skillnaden på whisky och whiskey. Man får lära sig grunderna hur man tillverkar whisk(e)y och de olika skillnaderna från olika länder. Är skotsk whisky alltid bäst och hur gör man när man provar whisky? Kom och prova en av vardera Bourbon, Irländsk whisky, Blended och Malt för att förstå skillnaderna och lära dig vad just Du tycker är godast!
Datum & tid:
Pris 695sek
Bokas med mail till info@creavinum.com

Champagne Steg 1
Svalt, bubblande, torrt eller sött och lite syrligt. Små bubblor som brister mot gommen och framkallar nya smaksensationer. Ett glas bubbel ger alltid en känsla av fest, flärd, lyx, livsnjutning och glamour. Unna dig det nu, det är du väl värd!
Vi kommer på denna vinprovning prova ett mousserande vin gjort på charmatmetoden (prosecco), ett gjort på champagnemetoden som inte är gjort i Champagne och jämföra med 2 olika sorters champagne. Vad är egentligen skillnaden? Är det alltid godare med champagne?
Du kommer bl.a. få den historiska bakgrunden till Champagne, områden, tillverkningssätt, metoder, varför smakar det på olika sätt, druvkännedom och vi diskuterar olika smaknyanser i de olika sorterna.
Efter en champagneprovning så kommer du uppskatta denna ljuvliga dryck på ett helt nytt sätt oavsett hur mycket eller lite förkunskaper du hade om champagne innan provningen.
Under provningen får du guidning och utbildning av champagneälskaren Rickard Ericsson.
Datum och tid;
Plats: Palace, Göteborg
Bokas med mail till info@creavinum.com
Pris: 595sek

Från Valpolicella till Amarone
Dröm dig bort till en mysig taverna i Valpolicella tillsammans med oss under 1,5 timme! Denna vinprovning får dig att känna att du sitter där och njuter av olika viner som kommer leda oss till det fantastiska vinet Amarone! Vinprovningen ger dig bl.a. en grundläggande kunskap och känsla för Amarones smak och ton. Totalt provas 4 olika viner från Amaronedistriktet Valpolicella.
Under hela guidningen får du professionell utbildning och vägledning av kunniga vinprovare.
Ingen grundläggande kunskap behövs, det får du på plats! Ta nu chansen att bli förförd av dessa fantastiska Italienska viner!
Datum och tid;
Bokas med mail till info@creavinum.com

Champagne steg 2
På ”Champagne & Mousserandeprovningen” gick vi igenom den grundläggande vinkunskapen om hur man gör vin, tillverkningssätt av mousserande viner och druvsorter i Champagne.
Det här är provningen där vi provar 4 olika stilar av champagne och får en djupare bild av vad som gör champagne så unikt. Vad är det som gör att vi är beredd att betala så mycket mer för dessa härliga bubblor från detta område?
Vi kommer guida runt er bland de olika byarna, lära er mer om druvorna, tillverkningssätten och berätta mer historier som är unikt för området Champagne. Vi kommer lära er mer om hur man får de olika karaktärerna i denna dryck som förknippas med livsnjutning.
Ta njutningen en nivå till och kom med på en härlig färd in bland Champagnekullarna tillsammans med champagneälskarna Marcel och Rickard.
Datum och tid;
Pris: 695sek
Bokas med mail till info@creavinum.com

Sommarens Smaksensation!
Vin och Glass
Vi på CreaVinum älskar glass och som man säger i Frankrike; ”mat utan vin, är som en dag utan sol”. Därför har vi nu till sommaren tagit fram en underbart god vinprovning där ni får lära er att man kan njuta av god dryck även till glassen. Vi kommer ha 3 smakprover glass och 6 viner som är söta och/eller bubbliga.
Detta är en annorlunda och njutningsfull provning som ni inte får missa.
Provningsledare Rickard Ericsson
Datum och tid;
Pris: 695sek
Bokas med mail till info@creavinum.com

Klassiska sommarviner från Loire!
Nu när sommaren närmar sig med stormsteg älskar vi mer att njuta av vita viner.
Ett underskattat distrikt enligt oss är Loire. De har fantastiska vita viner gjorda på Sauvignon Blanc, Chenin Blanc och Muscadet. Friska härliga viner med mycket personlighet och karaktär. Distriktet är stort och variationen är stor dels med olika druvsorter men även tack vare olika jordmån och klimat.
Följ med på en resa genom ett av Frankrikes bortglömda men oj så vackra distrikt. Prova fyra viner som speglar vad Loire har att erbjuda och såklart pratar vi historia och mat till vinerna. Kom och njut tillsammans med CreaVinum och ett av våra personliga favoritdistrikt.
Datum och tid;
Bokas med mail till info@creavinum.com
Pris: 595sek

Årets Roséviner
Tänk hur skönt det är nu när våren och sommaren närmar sig. Gör i ordning en härlig picnickorg, ta med picnicfilten och sätt er och njut av solen tillsammans med ditt nya favoritrosévin!
Under de senaste månaderna har vi provat väldigt många roséviner för att kunna hjälpa dig att hitta nya roséfavoriter. Har du ingen kommer du garanterat hitta minst ett på denna provning då vi provar 4st väl valda roséviner.
Provningsledare är Rickard Ericsson.
Datum och tid;
Pris: 595sek
Bokas med mail till info@creavinum.com

Toscana – Njutningsfulla röda viner
Vad är det som är så speciellt med Toscana och deras viner? Vad är det som gör att folk reser från hela världen för att njuta av vinerna från detta område?
Följ med oss in i detta vackra område där de kan detta med livsnjutning och som med sin långa historia har mycket att dela med sig av. Detta är regionen som från -70 talet gått från kvantitet till kvalitet med DOCG områden som bl.a. Chianti Classico, Brunello di Montalcino, Morellino di Scansano och Vino Nobile di Montepulciano. Här finns den ytterst komplicerade och så underbara druvan som odlas mest i hela mellersta Italien, Sangiovese som även kallas för Jupiters blod.
Låt dig förtrollas av Toscanas magiska värld och förstå varför detta är ett enormt populärt turistmål tillsammans med era reseledare på CreaVinum.
Datum och tid;
Pris: 595sek

Vin och Mat i kombination
Är du osäker på vilket vin du ska ha till vilken mat eller tvärtom?
Vill du lära dig den njutningsfulla konsten hur du ska kombinera olika viner med olika maträtter, så är det denna provning och utbildning du ska boka nu.
På denna vinprovning kommer du få lära dig vilka viner du ska ha till vilka maträtter genom att du kommer få lära dig hur man väljer vin till de 5 olika grundsmakerna, sött, salt, surt, beskt och umami.
Vi kommer prova 2 vita viner och 2 röda viner som är noggrant utvalda för att kunna representera en bredd på de mest klassiska vinerna och till det kommer alla få en tallrik med något från respektive grundsmak. Tex en citron för att lära dig hur du ska tänka om du har något surt, salladsblad för att lära dig hur det fungerar med beska, salt för att du ska lära dig hur reaktionen blir när maten är salt osv.
(så detta är inte en vinprovning med mat till vinerna utan små saker med de 5 olika grundsmakerna)
Efter detta kommer du kunna skapa harmoni mellan mat och vin genom att du har koll på grundsmakerna i maten och vinet vilket gör att detta kommer ge dig en större smakupplevelse samtidigt som du kan briljera för dina vänner om din nyfunna kunskap.
Under provningen får du guidning och utbildning av vin och matexpertern Rickard Ericsson.
Datum och tid;
Pris: 695sek
Bokas med mail till info@creavinum.com

Vin & Ost
Ska det vara rött vin till ost och finns det ost som passar till champagne? Hur ska man göra för att få kombinationer med vin och ost att fungera?
Vin och ost kan vara en njutningsfull kombination som förgyller både vardag och fest. Vissa kombinationer är så enkla och självklara samtidigt som andra kan vara så väldigt fel. Med tanke på att det finns hundratals ostar och tusentals viner kan det kännas omöjligt att hitta rätt bland alla alternativ.
Men med vår Vin & Ost provning lär man sig grunden till hur man ska tänka för att få viner och ost att lyfta varandra. CreaVinum i samarbete med en ostexpert kommer tillsammans kunna lära er hur man njuter mera av underbara ostar med viner i kombination.
Datum och tid;
Pris: 695sek

Vin & Choklad
Choklad har gett njutning sedan upptäckten av Amerika. Vin har följt människors utveckling sedan 10 000 år. Men frågan är om man kan kombinera dessa två!?
Det finns olika sorters choklad och många olika viner. Vad ska man tänka på när man kombinerar dessa två, vad ska man absolut inte göra och hur gör man för att skapa en njutning som är större tillsammans än båda två godsakerna separat.
CreaVinums provning kommer att svara på alla dessa frågor och lära er mera inte bara om vin men även om choklad.
Datum och tid;
Pris: 695sek
Bokas med mail till info@creavinum.com
Välkomna!

Vinprovning ”Vin och Grill”
Sommaren är här och med det den efterlängtade grillsäsongen. På denna vinprovning så kommer ni få smakprover på det som brukar finnas på grillen (lax, kyckling och nötkött) och till det har vi plockat fram 6 olika viner. Detta för att ni ska lära er att kombinera grillat och vin samt hitta favoritviner till era härliga grillstunder.
Provningsledare Rickard Ericsson.
Datum och tid;
Pris: 695sek
Bokas med mail till info@creavinum.com
Välkomna!

Franska röda viner
Viner från Frankrike har under århundranden inspirerat hela resten av vinvärlden. Vinmakare från hela världen åker dit för att lära sig och ta del av den långa traditionen och kompetensen hos de franska vinmakarna.
Vad är det som gör Frankrike så omtalat och mytomspunnet? Varför är franska viner det vin som de flesta vindrickare tycker är det bästa? Varför är deras viner ofta dyrare och är de alltid bättre och godare?!
Följ med på en resa genom de fyra viktigaste rödvinsregionerna i Frankrike;
Bourgogne med sin Pinot Noir.
Boredeaux med sin på blend på Cabarnet Sauvignon, Merlot och Cabernet Franc.
Rhone med viner som domineras av Syrah och Grenache.
Languedoc med många små distrikt med nya uppstickare.
Lär er vad som är så typiskt med de regionerna, hur man ska avnjuta dessa viner och vad man ska äta till.
Låt Frankrike inspirera er!
Datum och tid;
Pris: 595sek
Bokas med mail till info@creavinum.com

Vinprovning ”Alsace”
I Frankrikes nordöstra del, precis vid gränsen till Tyskland ligger Alsace. Ett distrikt med otroligt vacker miljö och väldigt unika viner som satt Alsace på kartan som ett av de mest spännande vindistrikten i världen. Vinerna har mycket influenser från Tyskland eftersom de i historien tillhört dem, då under namnet Elsass. Detta kan man bl.a. se på de typiska flaskorna – ”Flûte d´Alsace – som starkt påminner om Moselbuteljen samt att vinerna har tydliga influenser från Tyskland men ändå med sin unika franska stil. Under denna vinprovning går vi igenom de mest druvtypiska vinerna, eftersom 90% av vinerna från detta distrikt är producerat på gröna druvor så blir det en provning med 4 väldigt smakfulla vita viner gjorda på fyra olika druvor. Dels en med deras mest sålda druva – Riesling- som ofta är lätt att känna igen med den speciella petroleum- honungs- citrusdoften till deras kryddiga och parfymiga Gewurztraminer som starkt förknippas med Alsace.
Ta nu chansen att lära dig mer och bli förförd av dessa fantastiska Alscace viner!
Datum och tid;
Pris: 595sek
Bokas med mail till info@creavinum.com